Over Lekker groen

Over Lekker GROEN en meer ...

Lekker GROEN is ontstaan als hobby. Als naam van een website met persoonlijke foto's die ik voorzien heb van persoonlijk commentaar. Het zijn foto’s waarop planten en dieren (= levend groen), duurzaamheid (= groen in figuurlijke zin), eetbaar groen (= letterlijk lekker groen) en uiteraard ook de kleur groen (= groen in letterlijke zin) de hoofdrol spelen.

Begin 2019 is mijn liefhebberij uitgegroeid tot een heus bedrijf: Lekker GROEN coaching & fotografie. De website is meegegroeid met een extra categorie in de portfolio: "Buiten in beeld". Daarnaast is er een tweede website bijgekomen: www.lekkergroencoaching.nl.

Groen heeft een bewezen positieve invloed op mensen. Door middel van persoonlijke coaching in een groene (buiten)ruimte wil ik je graag ondersteunen om niet alleen zelfbewuster maar ook omgevingsbewuster te gaan leven. Met omgevingsbewuster bedoel ik met meer oog voor de invloed van jouw doen en laten op het milieu, de natuur en de samenleving. Zowel in je werk als in je privéleven.

En hoewel dit misschien niet zo voor de hand lijkt te liggen, zet ik fotografie in bij de coaching. ‘Therapie door fotografie’ zal ik maar zeggen ;-)  Sommige mensen zeggen het namelijk met woorden. Anderen zingen over wat ze bezig houdt. En weer anderen maken met behulp van beelden duidelijk wat ze bedoelen en voelen. Vandaar de combinatie tussen coaching en fotografie.

Kijk rustig rond op deze of mijn andere website. Laat de groene foto's even op je inwerken. Daar word je relaxter van!

Over mij en mijn groene bril ...

Al vele jaren houd ik me hobby- èn beroepsmatig bezig met (openbaar) groen en duurzaamheid. Achteraf gezien is dat niet toevallig want volgens mijn familie ben ik geboren met een groen hart en groene vingers.

Als klein kind redde ik al slakken en kikkers van een zekere dood door de maaimachine (en stopte ze vervolgens in mijn jaszak ...). En als tiener puilde mijn kamer uit van de kamerplanten. Het serieus fotograferen van landschappen, planten en dieren is volgens mij begonnen toen ik in mijn studietijd genoeg had ‘bijgebeund’ om me een mooie camera te kunnen veroorloven.

Waarom ik me instinctief goed voel bij groen, kan ik – door studie en werk - inmiddels wetenschappelijk verklaren. Maar daarmee zal ik je hier niet vermoeien. Dat doe ik in de toelichting bij sommige foto's al ;-)

Veel kijk- en leesplezier op mijn site. Hopelijk wordt groen ook jouw lievelingskleur!

En kan ik iets voor je betekenen? Of kun je iets voor mij betekenen? Neem gerust contact met me op!

Groene groeten,
Karin Jansen